29.11.2018 – În data de 28 noiembrie 2018 a avut loc cea de a patra întâlnire publică din proiectul nostru, la sala de sedinte a Primăriei din Fărău, între orele 15.00 – 16.30. La eveniment au participat reprezentanți ai autorității publice locale și ai comunității locale.


29.11.2018 – În data de 29 noiembrie 2018 a avut loc cea de a cincea întâlnire publică a proiectului nostru, la Căminul Cultural din Hopîrta, între orele 10.00 – 11.30. La eveniment au participat reprezentanți ai autorității publice locale și ai comunității locale.

26.10.2018 – În data de 25 octombrie a avut loc la casa de Cultură din Teiuș cea de-a treia întâlnire publică din cadrul proiectului nostru, la care au participat reprezentanți ai autorității publice locale și ai comunității locale.

În data de 20 septembrie 2018 a avut loc la Blaj prima întâlnire publică din proiectul nostru. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Municipală Școala Ardeleană din Blaj, între orele 14.00 – 15.30 și s-a bucurat de o participare numeroasă.

În data de 21 septembrie 2018 a avut loc la Sîncel o întâlnire publică în cadrul căreia s-a discutat despre etapele elaborării Planului de Management al sitului ROSCI0187 Pajiștile lui Suciu

A.2.2.2. Cresterea gradului de informare si constientizare a comunitatilor locale din arealul sitului Natura 2000 ROSCI0187 – localitatile Blaj, Bucerdea Granoasa, Farau, Hoparta, Jidvei, Lopadea Noua, Radesti, Sancel, Teius, Sona, cu privire la valorile ariei naturale protejate, prin organizarea de intalniri publice si distribuirea de materiale de informare si constientizare

Activitatea va presupune pregatirea intalnirilor prin anunturi facute la primarie si alte locuri publice, lipirea de afise si distribuirea de pliante/ brosuri, cu o saptamana inainte de desfasurarea acestora.

Prin intalnirile organizate si materialele ce se vor realiza si distribui, se vor urmari liniile directoare ale Toolkit-ului Communication Education and Public Awareness (CEPA) al Conventiei privind Diversitatea Biologica (CBD), care recomanda sa nu fie folosite exclusiv si unilateral notiunile tehnice, fara ca acestea sa fie puse in contextul mai larg al prezentarii valorilor si a beneficiilor ce se pot obtine conform statutului de sit Natura 2000. Astfel, subliniem faptul ca materialele ce vor fi realizate, avand ca grup tinta principal reprezentanti ai comunitatilor locale, in diferitele sale forme, vor cuprinde atat prezentarea larga a valorilor si beneficiilor ce se pot obtine conform statutului de sit Natura 2000, cat mai ales prezentarea adecvata a notiunilor de planificare a managementului sitului Natura 2000, care fac obiectul implementarii proiectului.

Intalnirile vor urmari cu predilectie informarea comunitatii cu privire la valoarea sitului, aportul acestuia la dezvoltarea durabila a zonei, precum si activitati de consultare intrucat se vor prezenta elementele de baza cuprinse in planul de management si anume: limitele ariei, regimul de utilizare a terenurilor, implicatiile acestor masuri asupra vietii comunitatii locale si asupra practicilor cotidiene legate de prezenta actorilor locali in interiorul sitului si impactul comportamentelor si activitatilor curente ale acestora asupra speciilor si habitatelor de interes comunitar din situl ROSCI0187. In mod direct se va urmari promovarea ideii ca situl Natura 2000 ROSCI0187 este o resursa strategica importanta pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor locale. In acest fel se intentioneaza sa se faca trecerea de la atitudinea dominant negativa din prezent, determinata de limitarea posibilitatilor de actiune a localnicilor in interiorul sitului, la o atitudine dominant pozitiva centrata pe valorizarea sitului.

Perioada de desfasurare: Activitatea se va realiza in perioada septembrie 2018 – aprilie 2019.