• In cadrul proiectului a fost prevazuta activitatea: A.2.2.5. Realizare unui film documentar si a unui film scurt, tip reclama, pentru aria naturala protejata ROSCI0187 Pajistile lui Suciu.
  Filmul scurt are caracter informativ si de constientizare, continand o tema specifica. In cazul de fata, filmul scurt, tip reclama se va axa pe specia Vipera ursinii rakosiensis! pentru ROSCI0187 Pajistile lui Suciu.

  Film scurt – Protejati vipera ursinii rakosiensis

  Filmul documentar va viza atat sensibilizarea publicului tinta fata de problemele existente in aria naturala protejata ROSCI0187 Pajistile lui Suciu cat si constientizarea si cointeresarea acestuia prin prisma beneficiilor pe care situl Natura 2000 il aduce comunitatilor locale (dezvoltare durabila, sanatate etc.). Tematica filmului va urmari, in principal: descrierea speciilor si habitatelor de interes comunitar, beneficiile asociate, problemele existente cat si alte aspecte relevante pentru proiect.

  Perioada de desfasurare: Activitatea se va realiza in perioada mai 2018 – septembrie 2018.

 • Film realizat cu ajutorul dronei, echipament achizitionat in cadrul proiectului Planificarea managementului conservarii biodiversitatii pentru situl Natura 2000 ROSCI0187 Pajistile lui Suciu”, cod SMIS 2014+ 101985.

  Achizitionarea dronei va contribui la cresterea capacitatii administrative a custodelui prin aportul de cunostiinte noi in utilizarea si gestionarea unei astfel de tehnologii noi in cadrul ariei proiectului, precum si a informatiilor obtinute in urma utilizarii dronei.

  Drona se va folosi pentru monitorizarea activitatilor de teren precum si pentru studiile de inventariere-cartare a speciilor si habitatelor de interes comunitar pentru situl Natura 2000 ROSCI0187 Pajiștile lui Suciu.