Asociatia pentru Educatie, Turism si Mediu.

Asociația pentru Educație, Turism și Mediu (AETM) este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2003 cu scopul identificării și îmbunătățirii performanței de mediu, prin reducerea impactului și riscurilor asupra mediului. Prin scopul și activitatea pe care o desfășoară, asociația are trei direcții principale, respectiv: protecția mediului, educația tinerilor și turismul responsabil.

Prin urmare, Asociația vizează: identificarea, elaborarea și implementarea de programe cu caracter ecologic (cultura ecologică fiind foarte scazută în prezent), sportiv-turistic, dezvoltarea societății civile și democrației în rândul tinerilor, întreprinderea acțiunilor menite să promoveze proiectele de mediu, identificarea și obținerea surselor de finantare pentru asigurarea unui cadru propice elaborării proiectelor de mediu.

Totodata, Asociatia sprijina categoriile sociale defavorizate (ex. copii, tineri, batrani, precum si minoritatile de orice tip) incercand reintegrarea acestora in societate prin diferite activitati (ex. activitatea de voluntariat) si isi propune concentrarea activitatilor desfasurate pentru o mai buna protectie a mediului prin educatie ecologica.

De asemenea, Asociația pentru Educație, Turism și Mediu (AETM) se implica in sustinerea progresului cultural si tehnologic, in promovarea sanatatii fizice si psihice prin activitati sportive, in protejarea mediului inconjurator si al naturii prin sporirea si diversificarea cunostintelor despre acesta.